14 Haziran 2010

Kaçabilirsin ama Saklanamazsın Umut! :D

Hayat ironik lan, ben bugün bunu anladım. Murphy ekstra mesai yaptı da bugün.
GSL Fest kapsamında bugün güya 13:00'te Uykusuz çizerleriyle söyleşi olacaktı. Ben de yolda çeşitli badireler atlatmama rağmen (cüzdanda para olmaması, yolda yürürken ayakkabının kopması vesaire... Evet arkadaş, ayakkabı da koparmış!) koştura koştura bi gittim: YALANMIŞ!

Ühühühü modlarından çıkar çıkmaz İdil'i de kaptığım gibi Uykusuz'un binasına yürüdüm emin adımlarla (Evet, ayakkabımı da değiştirmiştim bu arada!). Eee nasılsa Umut da kanka modunda, kendimizden ve Umut'un bizi tanıyacağından emin, zili çaldık. Sekreter tarzı bi kadın açtı kapıyı. Biz, onunla söyleşiyi tartışaduralım, arka odadan Umut Sarıkaya eli kolu dolu ilerlerken bizi gördü. Önce gafil avlanmanın verdiği bi iki anlık şokta kaldı, yüzünde hafif şaşkınlık - hafif korkuyla napçağını şaşırdı ve ani bi refleksle ayağıyla arkadaki kapıyı kapayıp tahminimce arkasını dönüp depar attı.

Tabi biz dumur! Yapılır mı bu Umut? Oldu mu şimdi Umut?
Oysa ilk tanışmamızda, bize bıyık altından gülmene, Uykusuz'un son sayısını hediye etmene, imza vermene, güleryüzüne kanıp seni de bizden sanmıştık. Sen de hafif eziktin. Sen de kafa adamdın be, sen de kankaydın. Güzel mi oldu şimdi be Umut, hoş mu oldu?

Bu dumurun ardından olayın geyiğini döndürürken, eve döndükten sonra tanımadığım bi numaradan edebiyat parçalayan bi şiir geldi. Yok efendim mide bulantıları beş saat uzaktaymış, paçaları ıslakmış da sirk karakteri gibiymiş de bi gelin görün civarında kendini unutmuş kişiymiş. Ben de haliyle "Sen kimsin?" şeklinde bi tepki verdim ve cevap:
-Pardon bi arkadaşıma olcaktı, yanlış göndermişim. Ben gelin görün civarındaki kendini unutmuş Umut. (: (Umut'un yaygın bi isim olması umrumda değil!)

Lan dalga mı geçiyosunuz benle? Kader ağlarını mı örüyosun? Noluyo lan, noluyo? Ben mi paranoyaklaşıyorum, yoksa hayat Shutter Island'a mı dönüyo?
Ne istiyosun benden Umut!

3 yorum:

Çiçek Dürbünü dedi ki...

umutun sapığısın?
umut senden korkuyor?
umut seni mahkemeye vermiş?
umuta 50 metreden fazla yaklaşamıyomuşsun?

falan falan.

Eda dedi ki...

Stalker'ıyım, hiç acımam. (:

Adsız dedi ki...

yalan söylemeyi benim kadar kıvıramıyosun

signed.