6 Eylül 2010

L-O-V-E

"Çıkmak" ne küçümseyici bi kelime, ne eksik. Birini "çıktığım" şeklinde nitelendirmekse düpedüz hakaret bence. Ya da "çıkıyo musunuz?" Ne biçim bi soru bu? "Evet, çıkıyoruz." Nası bi cevaptır?
Hayır, illa her güzel şeyi etiketlemeyelim, yaftalamayalım, ad koymayalım aramızdakine falan tripleri değil bunlar. Sadece ne bliym.. "Çıkmak" çok yetersiz bi kelime. Yetersizliğinden kaybedip de çirkinleşen bi kelime.
Çıkmak, ortaokulda kalması gereken bi ortaokul kelimesi.
Aranızda bişeyler varsa zaten vardır, özel bişeyler paylaşabiliyosanız paylaşabiliyorsunuzdur ki bu da oldukça hoştur, mutluluk vericidir, gerçekten insanın içinin yağlarını eritir. Bu şeyi "çıkmak" olarak adlandırmak saçmadır, mantık dışıdır.
Yok eğer ilişki; facebook status'ünden millete in a relationship hava atmalara, "romantik" adledilen yerlerde takılıp yemek yiyip sinemaya gidip evlere dağıldıktan sonra mesajlaşmaya, yürüyen merdivende öpüşmeye dayanıyorsa çıkmak budur.
En son birisi "Çıkıyo musunuz?" diye sorduğunda afallamıştım mesela. "Kem küm.. Eee, bilmiyorum." falan gibi tatmin edicilikten en uzak cevabı verip geçiştirmiştim. Hayır, bi yerden bi yere çıktığımız falan yoktu bizim. Gayet stabildik.

5 yorum:

Çiçek Dürbünü dedi ki...

duygularıma tercümansın eda. "çıkmak" çok fena, ama bana kalırsa en kötüsü "yazmak."

yazmıyorum oğlum o çocuğa, seviyorum belki, olamaz mı? hadi sevmek çok büyük bir lafsa, beğeniyorum filan de.

Eda dedi ki...

Off. Bi de "yazışmak" var, onu napçaz? :D

Adsız dedi ki...

son paragrafı anlamadım

Eda dedi ki...

Yani "çıkmak" bana beraber sinemaya yemek yemeye gidip eve gidince naber aşkım? diye mesajlaşıp, yürüyen merdivende yiyişip, facebook'ta in a relationship with yapıp milletin gözüne sokmayı çağrıştırıyor. :D

shine dedi ki...

kem küm
bam güm
güzel ikilemeler bunlar :p
ama bu posta çok katıldım ed:) yalnız için sıkılmış senin konuşalım bi ara?